Vanavond maakt het kabinet waarschijnlijk kenbaar dat de maatregelen die al aangekondigd waren, mogelijk nog verder versoepelen. Vanaf 1 juli zou er namelijk geen maximumcapaciteit meer verbonden zijn aan evenementen. De enige voorwaarde is dat het onderling afstand houden op 1,5 meter blijft bestaan. Ook moet de bezoekers voor binnenkomst naar hun gezondheidssituatie worden gevraagd.

Wat betekent dit voor u als evenementenorganisatie?
Om weer meer grip te krijgen om deze bezoekers te ontvangen, is het belangrijk dat u van tevoren alle risico’s met betrekking tot mogelijke besmettingen heeft geïnventariseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: hygiëne, handhaving 1,5 meter van bezoekers, plaatsen van schermen, omgaan met wisselen van geld, ventilatie van ruimte en controles op de gezondheid van de mensen.

Ook bij de aanvraag voor een vergunning is het erg belangrijk dat u met behulp van een plan alle maatregelen kunt aantonen aan uw gemeente of opdrachtgever. Houd er ook rekening mee dat wanneer u een evenement organiseert, u wettelijk gezien alle mogelijke risico’s moet meenemen in uw Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor uw evenement!

Wilt u een RI&E inclusief Plan van Aanpak laten opstellen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op.