Veiligheidsbewustzijn wordt vanaf 2021 als verplichting meegenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw. Dat is door de ondertekenaars afgesproken in de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). De werkzaamheden in de bouwbranche gaan gepaard met een heleboel risico’s en de bouwsector is één van de sectoren waarin jaarlijks nog veel ongevallen plaatsvinden. Om die reden wordt vanaf 2021 certificering voor de Veiligheidsladder gevraagd. Het doel van deze afspraken is het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn in de hele keten.
Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Wat is de Veiligheidsladder?
De Veiligheidsladder helpt organisaties om vast te stellen in welke mate de desbetreffende organisatie over een veiligheidscultuur beschikt en wat zij moet doen om dit binnen de organisatie te implementeren, te versterken en uit te breiden naar (keten)partners. Om het veiligheidsbewustzijn als keten te verhogen wordt er niet alleen certificering gevraagd van opdrachtnemers, ook de opdrachtgevers laten zich certificeren. Hierdoor ontstaat een gezamenlijke en eenduidige aanpak voor de gehele sector.

Meer weten over de Veiligheidsladder of wilt u zich laten certificeren? Vraag dan naar de mogelijkheden via: advies@acvo.nl