Tijdens de schoolvakanties zoeken veel scholieren werk bij diverse bedrijven in de omgeving. Veel werkgevers maken hier graag gebruik van. Scholieren vinden het altijd erg leuk als ze ook aangeboden krijgen dat ze op een heftruck mogen rijden tijdens het werk. Omdat de Arbowet een aantal jaar geleden de leeftijdsgrens heeft verlaagd voor het rijden op een heftruck, is het nu mogelijk om vanaf je 16e op een heftruck te mogen rijden.

Behalve de wettelijke leeftijd, is het ook belangrijk om met voldoende kennis en vaardigheden de heftruck te kunnen besturen. Zonder een heftruckcertificaat rijden op een heftruck, maakt de kans dan ook groter op een ongeluk.

De werkgever is verantwoordelijk!
Voor de werkgever is het dan ook vervelend als er een ongeluk gebeurt, buiten de schade waar de werkgever voor opdraait, is de werkgever volgens de Arbowet ook verantwoordelijk voor iedereen die een heftruck bestuurt. Buiten de gewone werknemers, dienen dus ook de vakantiekrachten die een heftruck mogen besturen in het bezit te zijn van een heftruckcertificaat!

Door middel van het volgen van een heftruckopleiding kan dit certificaat worden behaald. Deze opleiding kan al voor een kleine groep bij u op locatie worden gehouden, met als voordeel dat er op uw eigen heftruck geoefend kan worden!