Ontruimingsoefeningen

Volgens de Arbowet is een bedrijf verplicht om bij een calamiteit de werknemers en bezoekers te kunnen ontvangen en verzorgen. Daarom is het raadzaam om regelmatig een mogelijk calamiteitenscenario daadwerkelijk te oefenen. Bijvoorbeeld door één keer per jaar een ontruimingsoefening te houden. Indien er iets gebeurt wil je als bedrijf goed voorbereid zijn op wat iedereen moet doen en waar iedereen moet verzamelen als het gebouw ontruimd moet worden. Ook om morele redenen is het ook goed om jaarlijks te oefenen.

Jaarlijks kan er veel veranderen, verbouwingen, personeelsverloop of een andere taakverdeling binnen uw BHV-organisatie. Daarnaast kunt u een calamiteit niet regisseren, wel kunt u uw BHV-organisatie trainen in het omgaan met calamiteiten.

Tijdens de ontruimingsoefening is het mogelijk om zo realistisch mogelijk te oefenen, u moet hierbij denken aan het gebruik van rookbrillen en lotusslachtoffers. Een ontruimingsoefening kan op een door u uitgekozen tijdstip worden georganiseerd.

ACVO kan u ondersteunen bij het organiseren van een ontruimingsoefening. Voorafgaand wordt de ontruimingsoefening doorgesproken met de contactpersoon van uw organisatie. Vervolgens wordt de ontruimingsoefening gehouden en na afloop vindt er een evaluatie plaats.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een ontruimingsoefening op uw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.