Het kabinet heeft in de versoepelingen die op 3 maart jl. zijn ingegaan meegenomen, dat EHBO-, BHV- en andere veiligheidstrainingen weer doorgang kunnen vinden.

Na een intensieve lobby heeft het kabinet het belang van de doorgang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen onderkend ‘voor beroep en bedrijf’. In de versoepelingen op de coronaregeling worden deze met ingang van 03-03-2021 expliciet genoemd.

Dit betekent dat wij naast de opleidingen die al in kleine groepen doorgang vinden, ook de BHV opleidingen weer kunnen door laten gaan. Uiteraard worden nog steeds de andere regels van het RIVM, zoals het dragen van mondkapjes, 1,5 meter afstand houden etc. gevolgd.

Inmiddels hebben wij afgelopen week al weer 2 groepen mogen verwelkomen tijdens de BHV opleiding. Zowel vanuit de docenten als vanuit de deelnemers werd er positief gereageerd over de opzet van de opleiding. Enigszins aangepast, omdat niet alle oefeningen fysiek gedaan kunnen worden, maar wel op een manier dat, de kennis up-to-date blijft.

De opleidingsruimte in Emmeloord is groot genoeg om een kleine groep van maximaal 12 cursisten deel te laten nemen aan de opleiding BHV. De lesplannen zijn aangepast, zodat er te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kan worden gehouden. Tevens verzoeken wij deelnemers, docenten en onze eigen medewerkers bij klachten niet aanwezig te zijn.

Kortom, wij zijn er van overtuigd, dat wij deze opleiding momenteel op een veilige manier kunnen organiseren en hopen u weer snel te mogen verwelkomen bij één van onze opleidingen!

De beschikbare data voor de BHV opleidingen kunt u hier vinden. Let op: vol=vol!

Mocht u nog vragen hebben, zijn wij uiteraard te bereiken op 0527 – 61 21 36 of opleidingen@acvo.nl.