Vanwege de nieuwe maatregelen rondom het Coronavirus zijn er geen VCA examen meer mogelijk tot 1 juni 2020.

Vanuit het SSVV is het volgende standpunt ingenomen: “Wij vinden dat de examencentra geen groepsgewijze, fysieke examens meer zouden moeten organiseren. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”.

Dispensatie VCA diploma’s
1. Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
2. Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VCA VOL-diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.
3. Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.
4. Als de overheid besluit haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden te verlengen, verschuift de einddatum van de dispensatieregeling mee.
Bijvoorbeeld: de overheid besluit haar maatregelen te verlengen tot 1 juli. De dispensatieregeling geldt dan tot 1 oktober.
5. We vragen kandidaten hun examen vanaf 1 juni 2020 op tijd in te plannen, ook zolang het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is. Mocht het examen tegen die tijd niet kunnen doorgaan, dan kan altijd weer een nieuwe datum worden gezocht. Zo willen we voorkomen dat er straks, als de coronacrisis voorbij is, een piek in de examenaanvragen ontstaat.
De dispensatieregeling geldt voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma’s die na 12 maart zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’

 

Hierdoor zijn ook alle VCA opleidingen die ACVO gepland had staan, tot 1 juni geannuleerd. Vanaf 1 juni staan er weer diverse opleidingen gepland.

Wilt u zeker zijn van een plekje, meld u dan nu vast aan! Wilt u liever een in-company opleiding op uw bedrijf georganiseerd hebben? Ook dat is mogelijk!

 

VCA E-learning

Wilt u de voorbereidingen liever in uw eigen tijd doen, dan kunt u zich aanmelden voor de VCA E-learning. U kunt nu ook al aangeven op welke datum (na 1 juni) u examen wilt doen, zodat wij u hier alvast voor kunnen aanmelden.
De inloggegevens voor de e-learning kunt u nu al ontvangen, zodat u daar gelijk mee aan de slag kunt.

Voor vragen over de opleidingen en examens, kunt u ons bereiken op 0527 – 61 21 36. Mailen kan naar opleidingen@acvo.nl.

 

Tot slot, Bij ACVO staat gezondheid ook zeker voorop! Pas goed op jezelf en zorg voor elkaar!