ISO 45001

Vanuit de Arbeidsomstandighedenwet is ieder bedrijf verplicht om te kijken naar de mogelijke risico’s die werkzaamheden met zich meebrengen en de veiligheid en gezondheid van medewerkers zoveel mogelijk te garanderen.
Om dit te bereiken is de OHSAS 18001 ontwikkeld (sinds 2018 is dit de ISO 45001). Deze norm bevat eisen voor een Arbo managementsysteem waarmee een organisatie de Arbo risico’s kan beheersen en de prestaties van het systeem kan verbeteren. Met deze norm is een organisatie in staat om de risico’s in kaart te brengen, verbeteringen door te voeren en deze tegelijkertijd ook meetbaar te maken.

De ISO 45001 heeft onder andere als voordeel:

  • De arbeidsveiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers systematisch te benaderen.
  • De communicatie rondom veiligheid en gezondheid te verbeteren.
  • Arbeidsongevallen effectief te voorkomen.
  • De ISO 45001 kan de VCA norm op bedrijfsniveau vervangen.
  • De kosten verbonden aan een ongeval te verminderen.
  • De norm is internationaal erkend.

ACVO kan u helpen met het behalen van de ISO 45001 op ieder niveau. Hierbij bieden wij ondersteuning bij het opstellen van documenten, vaststellen van verbeteringen, het voeren van de ISO 45001 administratie en begeleiding naar de certificering. Maar ook na de certificering blijven wij organisaties ondersteunen met de ISO 45001 verantwoording en de audits.

Wilt u aan de slag met uw veiligheidsmanagementsysteem en heeft u daarbij ondersteuning nodig? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op.