In de huidige publicatie CROW 400 zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Na de 3e druk (digitaal) is de vierde druk nu ook een beschikbaar, zowel online als in boekvorm.

Wat is er aangepast:

  • De veiligheidsklasse berekening voor niet vluchtige stoffen gaat nu op basis van de gevonden waarde en niet de getoetste waarde. Voor vluchtige stoffen blijft de getoetste waarde van toepassing.
  • Bij het berekenen van de veiligheidsklasse via de kennismodule van de CROW ontvang je nu ook een document waarin de bloostellingsrisico’s per functie zijn weergegeven. Op basis daarvan is het nog beter mogelijk ‘op maat’ maatregelen vast te stellen.
  • Dubbelingen en fouten zijn uit de digitale versie gehaald.
  • Bij asbest tussen 5 0 en 100 mg/kl.ds gg is nu de veiligheidsklasse Oranje van toepassing (voorheen was hier geen klasse voor).

De 4e druk is zowel in boekvorm als digitaal verkrijgbaar.

 

Vernieuwd R-DLP examen

Er is vanaf november 2023 met een vernieuwd examen R-DLP. Een ieder die al R-DLP is en dit wil verlengen moet het nieuwe R-DLP examen doen!
Alle certificaten R-DLP waarvan de geldigheid verloopt vóór 30 april 2024, worden verlengd tot 30 april 2024.
De datums voor de theorie-examens en praktijkexamen R-DLP staan al op de site van het CROW.

 

Wat doen wij als ACVO

Uiteraard blijft bij ons de mogelijkheid om een ‘R-DLP examentraining’ te volgen. In deze training bereiden wij jou voor op het nieuwe R-DLP examen.
De opleiding is aangepast naar de nieuwe en aangepaste toets- en eindtermen van de CROW.
Kijk voor mogelijkheden van deze opleiding op Opleidingen – ACVO.

Geef je snel op!
De verwachting is dat het druk wordt bij de R-DLP examens van het CROW en de R-DLP examentraining van ACVO. Wees er dus op tijd bij!