Eerder hebben wij u al geïnformeerd over de maatregelen die het SSVV heeft genomen vanwege het verlopen van VCA diploma’s en de huidige lockdown.
Omdat de lockdown verlengt is tot 9 februari, is ook de dispensatie voor diplomabezitters verschoven. Hieronder leest u de huidige regels:

  1. Diplomahouders van wie het diploma in de periode 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 verloopt, krijgen vooralsnog dispensatie tot 1 mei 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.Dit geldt voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma’s die in de periode 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’
  2. Ook medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de lockdown niet kunnen doen, krijgen dispensatie tot 1 mei 2021. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij succesvol examen hebben kunnen doen.
  3. Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.

 

Mocht u toch examen willen doen, of heeft u nog helemaal geen VCA diploma en wilt u aansluiten bij een opleiding? Dat is mogelijk. In kleine groepen verzorgen wij momenteel de opleiding VCA, waarbij wij alle maatregelen van het RIVM in acht nemen.

Bekijk de beschikbare data hier.

 

Bron: https://www.vca.nl/actueel/ssvv-neemt-maatregelen-vanwege-coronavirus